Όλοι στη Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Teleperformance, Κυριακή 19/05 στις 12.00
στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 12

Μερικές μέρες μετά την μεγαλειώδη απεργία της Πρωτομαγιάς. Τιμήσαμε με τον τρόπο που ξέρει και αρμόζει στην εργατική τάξη, τους νεκρούς μας που πάλεψαν πριν από εμάς για καλύτερες συνθήκες εργασίας, απέναντι στην καταστολή της τότε εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Οι εταιρείες όπως η Teleperformance βγάζουν κέρδη εκατομμυρίων, μέσα από τη δουλειά μας, την εντατικοποίηση που φτάνει σε σημείο να μας σπάσει τα νευρά, να δημιουργήσει ψυχοσωματικά συμπτώματα και ένα πλήθος εργασιακών ασθενειών. Την ίδια ώρα που ανά πάσα ώρα και στιγμή μας πετάνε στο δρόμο, χωρίς καμία δικαιολογία, στα πλαίσια του downsizing.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που στάθηκαν απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, ακόμα μία φορά είπαν «όχι», ενάντια στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, την προσπάθεια να μην καταγραφεί η πραγματική συμμετοχή με τα υποχρεωτικά ρεπό. Έως τώρα κερδίσαμε κάποιες λίγες αυξήσεις, αλλά δε μας αρκούν. Ζητάμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα κατοχυρώσει δικαιώματα και θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας ΟΛΩΝ μας, σε ΚΆΘΕ τμήμα, ανεξάρτητα από γλώσσα και αντικείμενο.

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του σωματείου μας έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια να αναδείξουμε στην διεύθυνση προσωπικού της εταιρείας τα ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να απαιτήσουμε την υπογραφή της. Για ζητήματα που άπτονται της συνδικαλιστικής δράσης, αλλά και με ζητήματα της καθημερινότητας των χιλιάδων συναδέλφων. Έχουμε πραγματοποιήσει επανειλημμένες συναντήσεις ξεκινώντας από το τέλος Γενάρη πρώτα με το κλαδικό σωματείο του ΣΕΤΗΠ, αλλά και το επιχειρησιακό Σωματείο του ΣΕΤΕΠ, με τελευταία στα μέσα του Απρίλη, ενώ από τις 22/04, τους έχει αποσταλεί η πρόταση για ΣΣΕ. Σε τελευταία επικοινωνία στις 2 Μάη, όπου και ζητήσαμε να μας απαντήσουν μέχρι και την Παρασκευή 10/05. Η εταιρεία μας απάντησε Καλό Πάσχα και Χριστός Άνέστη, θα τα πούμε μετά τις διακοπές!!

Όσο και να υπεκφεύγει η εργοδοσία ξέρει πολύ καλά ότι είμαστε πολλοί και η δύναμή μας μεγάλη. Αυτό ακριβώς είναι που φοβάται. Τρέμει στην οργανωμένη δράση μας, τους χιλιάδες συναδέλφους απεργούς και τους υπόλοιπους που αγανακτούν κάθε μέρα και πιο πολύ με την κατάσταση που βιώνουμε. Έχουμε αποδείξει ότι δεν τα διπλώνουμε, μπορούμε και μπαίνουμε εμπόδιο στις ορέξεις τους, γιατί το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα κερδίσουν παραπάνω από την δική μας δουλεία.

Ξέρουν ότι τα τεχνάσματα τους είναι μετρημένα, θα είμαστε εδώ και θα παλεύουμε μέχρι να υπογράψουμε ΣΣΕ. Ότι και να κάνουν το Σωματείο μας, που γεννήθηκε από τη φωτιά των μεγάλων μας απεργιών, θα είναι εδώ να τους θυμίζει το αρκετά πια στην αυθαιρεσία! Θέλουμε ικανοποίηση των αιτημάτων μας τώρα!

Καλούμε στην Γενική Συνέλευση στις 19/05 στις 12.00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση της δράσης μας, απέναντι σε αυτή της στάση της εργοδοσίας και να τους δώσουμε και εμείς τις ανάλογες ευχές!

Όλοι στη Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Teleperformance, Κυριακή 19/05 στις 12.00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 12

Όλοι στη Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Teleperformance, Κυριακή 19/05 στις 12.00στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top