Μια μεγάλη νίκη ακόμα για τους εργαζόμενους στην Teleperformance!

Πόσοι από εμάς έχουν περάσει από το επαίσχυντο “downsizing” μία ή και περισσότερες φορές
μέσα στα χρόνια εργασίας;!

Πόσοι από εμάς μείναμε απλήρωτοι για εβδομάδες ή μήνες «μέχρι την ημερομηνία επανεκπαίδευσης» ή ακούγοντας ότι διαφορετικά «θα απολυθούμε» όπως μας έχει ενημερώσει το Τμήμα Προσωπικού;

Πόσοι από εμάς έχουμε μετρήσει τα κέρματα στις τσέπες μας για να επιβιώσουμε τον μήνα μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη εκπαίδευση;

Πόσες μανάδες χρειάστηκε να δανειστούν χρήματα για να πάνε στο σούπερ μάρκετ για το φαγητό των παιδιών τους;

Αυτή η παράνομη πρακτική ρίχνει το βάρος της μετακίνησης προσωπικού από έργο σε έργο στην πλάτη των εργαζομένων, αντί της εταιρείας που παίρνει όλες τις αποφάσεις για τη διαχείριση του εργατικού δυναμικού και τα καθήκοντα που τους ανατίθενται.
Η Διοίκηση της Teleperformance έφτασε ακόμη και στο άθλιο σημείο να απειλήσει συνάδελφο ότι θα μπλοκάρει τους κωδικούς πρόσβασης στον εταιρικό υπολογιστή για 5 ημέρες για να εμφανίζεται ως παραίτηση, αν δεν συμφωνούσε να υπογράψει άδεια άνευ αποδοχών κατά την μετακίνηση σε άλλο τμήμα.
Η άθλια αύτη πρακτική από την οποία πλήττονται χιλιάδες εργαζόμενοι κάθε χρόνο καταγγέλθηκε με ανοιχτή καταγγελία του ΣΕΤΗΠ Αττικής και του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Εργασίας και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αποτέλεσμα αυτής της καταγγελίας και των συνεχών απεργιών μας, και πριν ακόμη γίνει η τριμερής συνάντηση, η Teleperformance πλήρωσε τις ημέρες «άδειας άνευ αποδοχών» στην συνάδελφο, για όσο καιρό περίμενε μέχρι την έναρξη στο νέο της τμήμα! Ταυτόχρονα, ένα μέλος του προσωρινού συμβουλίου του ΣΕΤΕΠ έλαβε επίσης μια εβδομάδα επί πληρωμή μεταξύ της τελευταίας ημέρας σε ένα τμήμα μέχρι την έναρξη της επόμενης εκπαίδευσης! Και οι δύο συνάδελφοι εργάζονται τώρα στα νέα τους έργα.
Το απάνθρωπο ψέμα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να περιμένουν σε αναμονή χωρίς μισθό όποτε η εταιρεία θέλει να τους μεταφέρει από το ένα έργο στο άλλο, διαφυλάσσοντας τα κέρδη τους εις βάρος της ζωής μας, θα τελειώσει με τον ενιαίο και αποφασιστικό μας αγώνα!

Άδεια άνευ αποδοχών μπορεί να ζητηθεί από τον εργαζόμενο μόνο για δικούς του προσωπικούς λόγους. Η αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών είναι παράνομη και εντελώς απαράδεκτη για οποιοδήποτε λόγο!
Η Διοίκηση έχει την υποχρέωση να προγραμματίσει εκ των προτέρων και να ενημερώσει
έγκαιρα για τη μετακίνηση του εργατικού δυναμικού σε άλλες εργασίες.
Μόνο δύο επιλογές είναι αποδεκτές! Είτε μένουμε στα καθήκοντά μας μέχρι την πρώτη μέρα της επόμενης εκπαίδευσης είτε πληρωνόμαστε τον κανονικό μας μισθό ενώ περιμένουμε!
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα πρέπει να καταγγέλλεται στο σωματείο και να εμποδιστεί!
Όποιος συνάδελφος έχει βιώσει αυτήν την παράνομη πρακτική τους τελευταίους 3 μήνες μπορεί να το αναφέρει στο σωματείο και να διεκδικήσει τα χρήματά του πίσω με αξίωση στην Επιθεώρηση Εργασίας Το κίνημά μας είναι αποφασισμένο και κερδίζει δύναμη και κατακτήσεις μέρα με τη μέρα.

Την 1η Μαΐου συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον νικηφόρο αγώνα μας για ΣΣΕ και στέλνουμε μήνυμα στην εταιρεία να ξεκινήσει αμέσως την διαπραγμάτευση, πατώντας πάνω στα αιματηρά βήματα των εκατομμυρίων ηρώων και μαρτύρων της εργατικής τάξης που με τους αγώνες πέτυχαν τις 8 ώρες εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση, τις αυξήσεις μισθών, τις συλλογικές συμβάσεις, τις δημοκρατικό και συνδικαλιστικές ελευθερίες και όλα τα εργατικά δικαιώματα που τα μεγάλα μονοπώλια και οι αντεργατικές κυβερνήσεις παλεύουν να μεταρρυθμίσουν τις τελευταίες δεκαετίες.
Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εργαζομένων είναι η μεγαλύτερη υπενθύμιση, ότι ” Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει (Mπ. Μπρεχτ) και αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας “μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς” (Κ. Βάρναλης).

Η 1η Μαΐου είναι Απεργιακή Ημέρα για τους Εργαζόμενους στην Teleperformance!

08:00 κάνουμε διαμαρτυρία στο Κτήριο στην Γραβιά Πειραιά και στις 10:00 στο Πασαλιμάνι Πειραιά.

Μια μεγάλη νίκη ακόμα για τους εργαζόμενους στην Teleperformance!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top